Корпоративно развитие

МАГ създаде свой екип по корпоративно развитие, който активно проучва възможностите за бизнес развитие.

Историята и разрастването на МАГ като компания се развива през годините, като през 2001 година летище Ийст Мидландс е придобито от транспортната фирма Нешънал Експрес. Днес летище Ийст Мидландс е носител на множество престижни награди, включително и най-добро пътническо обслужване на регионално летище през 2013 година.

МАГ придобива летище Лондон Станстед през 2013 от БАА (Бритиш ейвиейшън ауторитийс), тъй като законът за конкуренцията им изисква да продадат две от своите лондонски летиша - Гатуик и Лондон Станстед. За да осъществи сделката, МАГ си партнира с Индъстри Фънд Мениджмънт (ИФМ), който е дългогодишен инвеститор, притежаващ дял в 16 летища в Австралия и Европа. Под управлението на МАГ, броят на пътниците на Лондон Станстед се увеличава с 9 милиона, което се равнява на 9% годишен темп на растеж. 

Международната стратегия на МАГ стартира след създаването на МАГ САЩ през февруари 2015 година с централен офис Чикаго, Илинойс. Оттогава  насам, МАГ САЩ управлява успешно четири летищни салона в САЩ, като шест нови се очаква да отворят врати през 2018/2019 финансова година. Също така, МАГ САЩ се фокусира върху развитието на терминали, летищни търговски площи и паркинг услуги.

Основният екип по корпоративно развитие разглежда и оценява глобални възможности извън Обединеното Кралсотво, включително ключови пазари като Азиатско-тихоокеанския регион, Северна Америка, Европа, Близкия изток и Австралия. Основата на инвестицията може да бъде под формата на договор за концесия, капиталови инвестиции, договор за управление или комбинация от посочените.

Ако желаете да обсъдите възможности с нас, моля, свържете се с:

Греъм Фъргюсън

Директор по корпоративно развитие

Информация за МАГ - PDF
Information about MAG - PDF

This page is also available in English